Med de seneste primærvalg overstået er det forudsigelig sket – Biden har nu mere end 1991 delegerede og er derfor the presumptive nominee. Den endelige ‘kåring’ kommer til at ske til Demokraterne konvent, virtuelt eller fysisk.

Vejen til nomineringen for Biden har været en af de mest spektakulære og anderledes i nyere tid. I starten af januar da det første primærvalg kørte over stablen, blev Biden kaldt færdig. Til Iowa primærvalget vandt Buttigieg og Sanders blev nummer to – Biden kom på fjerde pladsen. New Hampshire og Nevada var ligeledes totalt håbløse for Biden og det betyder samtidig at der ikke kom penge ind på hans kampagnes konto.

Biden kampagnen sagde hele tiden, at når sydstaterne skulle stemme og blive hørt så ville de vinde. Og det havde de ret i. Med 48,7% af stemmerne vandt Biden stort og viste, at han kunne vinde og at de sorte har hans ryg. Og med ét ændrede dynamikken sig i primærvalget.

Buttigieg og Klobuchar forlod racet. De kunne ikke få nogle stemmer blandt de sorte, og deres vælgere ville primært gå til Biden. Biden blev endorsed at store kanoner i Det Demokratiske Parti og pludselig stod de to fløje helt klart i partiet. En venstre fløj der vil revolutionere det hele og bryde systemer ned, og en progressiv center fløj der vil gøre tingene bedre men som ikke mener, at det bliver bedre ved bare at brænde det hele ned.

Efter South Carolina kom Super Tuesday som Biden vandt stort. Derefter droppede Warren ud af racet og Bloomberg stoppede også sin kampagne. Herfra vandt Sanders kun små sejre og kunne ikke vinde store vigtige stater som han gjorde tilbage i 2016. Biden har vundet store sejre siden da og da Corona trådte ind på scenen, stoppede alle kampagne aktiviteter og alle kunne se, at Sanders ikke kunne indhente den føring som Biden havde fået.

Den 2. juni blev en stor håndfuld primærvalg afholdt og Biden kom forbi de 1991 delegerede. De sidste to måneder er gået hen under radaren, selvfølgelig pga. Corona i USA, og nu står Biden med gode hånd på hånden til at kunne slå Trump. Han har vundet primærvalgene stort og Trumps håndtering af både Corona og Black Lives Matter protesterne i USA har på ny sat Trump i en vanskelig situation.

Dog er det ikke afgjort for Biden. Der er stadigvæk mange dage, og Trump kampagne har mange penge til at føre en storslået digital kampagne mod Biden. Og Biden skal stadigvæk arbejde hårdt for, at få alle unge og progressive Demokrater til at stemme på ham.

Write A Comment