Effekten af Corona på det Demokratiske primærvalg har fortrinsvist været udsættelser, enkelt har måtte udskyde datoen uden at komme med en ny. Se kalenderen for opdaterede datoer. Ellers har Corona har lagt en dæmper på alt fysisk kampagne aktivitet, så der har kun været diverse online rallies og videoer lagt op på YouTube – så alt er digitalt.

Sidste primærvalg der blev afholdt i ‘normale tider’ var Arizona, Floridas og Illinois, og det var tilmed i en tid hvor medier stort set kun dækkede Corona. Siden da er der kun blevet afholdt fem primærvalg: Alaska, Wyoming, Ohio, Kansas og Nebraska. Den helt store forskel er, at Sanders har stoppet sin kampagne og Joe Biden er blevet den presumptive nominee, og dermed bliver kandidaten og skal blot nå de 1990 delegerede.

Selvom Sanders har stoppet sin kampagne er han stadigvæk på valgsedlen og opfordrede sine vælgere til at stemme på ham, sådan at hans agenda kunne stå stærkt til konventet og dermed blive en del af Demokraternes platform.

Primærvalgene er derfor uden den helt store dramatik i forhold til udkommet af dem, det er mere spændende hvornår de bliver afholdt og som situationen er USA kan det hurtigt rykke sig.

Primærvalg med en kandidat

Da Joe Biden er den eneste kandidat, er spændingen ovre og det er nu kun et spørgsmål om hvornår han vinder nomineringen. Med de marginer han vinder med lige nu, er det sikkert at han nok skal nå de 1991 delegerede for at blive den nominerede. Resultatet af de fem primærvalg indtil videre under Corona ser ud således:

StatVinderProcentMargin (stemmer)
AlaskaJoe Biden55,3%+2070
WyomingJoe Biden72,2%+6706
OhioJoe Biden72,4%+479289
KansasJoe Biden76,9%+76899
NebraskaJoe Biden76,1%+102461

Resultatet af de fem primærvalg viser med alt tydelighed, at Biden burde kunne cruise i mål til nomineringen. Han udbygger massivt sit forspring, og især i en stor stat som Ohio hiver han virkelig mange delegerede hjem.

Write A Comment