Kl. 3 i nat løber den første præsidentielle debat over skærmen, det sker blot 2 dage efter at NYTimes afslørede at Trumps firmaer taber penge og derfor har betalt enten 0$ eller 750$ i skat de seneste mange år. Biden går derfor ind i debatten med ny ammunition og en masse gode målinger i ryggen fra vigtige svingstater.

Den første debat

Den første debat er af mange, deriblandt tidligere Obama (David Plouffe og David Axelrod) og Bush (Steve Schmidt) rådgivere blevet kaldt den vigtigste i lang tid. Det skyldes flere årsager, men især, at det ikke har været muligt for kandidaterne at rejse rundt i USA og møde vælgere, som de det ellers gør sig. Og den anden vigtige årsag, Trump kampagnen har forsøgt at fortælle den amerikanske befolkning, at Biden stort set ikke kan sammensætte en sætning – hvilket i sig selv er modigt, da Trump i 2016 sagde: “I know the best words”. Biden skal for første gang vises frem for millioner af vælgere, og vise dem, at han er en normal og velfungerende mand. Og det er kun takket være Trump kampagnens besynderlige strategi, med at tale Biden ned.

Resultatet af den kampagne har været, at Bidens succeskriterie er at kunne stå på scenen og tale som et normalt menneske. Og da Biden på intet tidspunkt har haft svært ved det, går Biden en relativ “let” debat i møde. Men let bliver det aldrig at stå på scenen med Trump, der kan finde på hvad som helst. I den anden debat mod Hillary Clinton i 2016, holdt Trump et pressemøde ca. 1 time inden debatten, hvor han havde inviteret kvinder der tidligere havde anklaget Bill Clinton for sexchikane og lignende. Så forvent ikke bare det uventede, men også det helt vanvittige.

https://edition.cnn.com/2016/10/09/politics/donald-trump-juanita-broaddrick-paula-jones-facebook-live-2016-election/index.html

Trumps argument for at blive genvalgt er, at Biden og antifa vil ødelægge landet hvis de vinder. Hans argument ville have været økonomien, men pga. Corona, er det umuligt at bruge det. Trump vil derfor, som han gjorde mod Hillary, forsøge at få Biden til at fremstå som så dårligt et menneske det er muligt, for at kunne lave argumentet, at I (vælgerne) ligeså godt kan stemme på mig (Trump), da jeg er lige så dårlig som ham, men i det mindste ikke har brugt hele min karriere i D.C.

Biden forventer derfor at blive angrebet for nepotisme i forbindelse med et job hans søn fik – Biden er dog lige blevet totalt renset for den anklage i Senatet, hans mentale sundhed og at han gerne vil se USA blive revet fra hinanden af antifa. Trumps kæmpe fordel tilbage i 2016 var, at Clinton var ekstrem upopulær. Og det krævede meget lidt af Trump, for at vise hvor hyklerisk at hun var. Klippet nedenfor viser, hvor let det var for Trump at vise, hvor hyklerisk Hillary var.

Biden har et helt andet job, han skal snakke om Trumps total fejlslagne tid som præsident, hvor det eneste han kan vise som sejre, er lavere skat til de rigeste og så at han har været hård mod Kina. Corona har vist, at Trump er ude af stand til at håndtere en krise, ude af stand til at passe på folks helbred og at han derudover vil fjerne Obamacare, og at han som præsident og som forretningsmand er ude af stand til at gøre noget succesfuldt. Derfor er historien var NYTimes kommet på et helt perfekt tidspunkt. Biden skal gøre amerikanerne trygge. Trygge om ham som person, hans politik og at deres liv vil blive bedre.

Trumps skat

NYTimes udkom som sagt med en historie om, at Trump har betalt 0$ eller 750$ i skat de seneste mange år. Det skriver de, da de har fået fingrerne i Trumps skattepapirer. Der er fire historier i nyheden; 1/ han betaler ikke skat – pga. hans virksomheder taber flere penge end de tjener, 2/ Trump har selv skudt penge ind i virksomhederne og har derfor i dag stort set ingen penge kun bygninger, 3/ han fik refinansieret en masse lån hvor han selv giver sikkerheden, dvs. at hvis han ikke kan indfri det som bankerne beder om, så skal han til at sælge sine aktiver, 4/ han ligger lige nu i en sag med Skat (IRS) om potentielt at skulle betale over $100 mio. tilbage til staten, det vil også kunne sende ham i kæmpe problemer da han som sagt ingen penge har.

Han har igennem årerne tjent penge; i Celebrity Apprentice tjente han omkring $420 mio. som han brugte på at købe golfbaner o.l., og det er de forretninger der har spist op hans formue, og det er dem han skylder penge i. Og så har han for lang tid siden tabt tæt på en mia. dollars, som han ifølge skatteregler kan bruge, til at undgå at betale skat. Historien er lidt kompliceret, når det kommer til alle hans finanser – så jeg vil anbefale at lytte til The Daily for at få opsummeret det.

Men tilbage står billedet af en præsident der i 2016 brugte som argument for hvorfor han skulle vælges, at han var en succesfuld forretningsmand. Den illusion bliver totalt ødelagt i NYTimes’ artikel, og det er samtidig også grunden til, at Trump har undgået at vise sine skattepapirer lige siden han stillede op som præsident, da det med alt sandsynlighed ville vise, at han ikke tjente mange penge. Og det vil være en katastrofe for ham, for hele hans persona er bygget op omkring succes, penge og altid at vinde.

Problemet for Trump er, at over de sidste 8 måneder har hverken han eller USA vundet særlig meget. Og med NYTimes’ artikel, havde Trump også svært ved at vinde inden har blev præsident. Biden vil have størst fokus på hans egen agenda, og vil svare igen når Trump siger helt hjernedøde ting – men han vil fortælle en historie, om at USA ikke har vundet og at Biden er den person, som kan gøre livet bedre for amerikanerne, med bedre sundshedsforsikring, bedre løn og lige mulighed for alle. Biden skal i sidste ende fortælle og vise amerikanerne, at han er en normal mand der er vokset op i Pennsylvania og forstår deres problemer. Som Biden selv har sagt i en tale:

Målinger

Sidst men ikke mindst, så begynder der at komme rigtig mange målinger fra de forskellige svingstater – og det ser positivt ud for Biden, intet er dog sikkert!

I Pennsylvania er Biden oppe med 9 points i både en ABC/Washington Post og en NYTimes måling. I Wisconsin er Biden oppe 2 points i en Susquehanna måling, og 3 points i en Trafalgar Group måling. I Florida er Biden oppe med 3 i en Susquehanna måling. I en NBC/Marist måling er Biden oppe med 9 points i Michigan. Så i de fire svingstater er det positivt for Biden.

Se alle seneste målinger her

Helt grundlæggende ser det godt ud for Biden, han er solidt foran i nogle stater – men der er stadigvæk en del pendul-målinger i Florida. Netop derfor er den første debat vigtigt, da Biden for første gang skal vises frem på den store scene og vurderes af millioner af amerikanere. Intet er afgjort endnu, men det er positivt hvad målingerne viser – hvis man holder med Demokraterne.

Write A Comment